ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svalt intresse för migrationssamtal

TT · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013
"Vi är vuxna människor i samtliga partiers partiledningar", säger MP:s partisekreterare Anders Wallner.

"Vi är vuxna människor i samtliga partiers partiledningar", säger MP:s partisekreterare Anders Wallner. Foto: Scanpix


De fyra partiledarna i regeringen har ännu inte svarat på Miljöpartiets inbjudan till samtal om migrationsöverenskommelsen. Så länge inget sker hänger samarbetet löst.

klar

Artikellänk är kopierad

Migrationsöverenskommelsen från 2010 lever nätt och jämnt efter det senaste gnisslet mellan MP och migrationsminister Tobias Billström (M).

Polisens id-kontroller i Stockholms tunnelbana och Billströms uttalanden om blonda och blåögda har inte förbättrat förhandlingsklimatet. I helgen bjöd MP oväntat in till samtal på partiledarnivå, eftersom förtroendet för Billström är rekordlågt och han tidigare har sagt nej till regeländringar så att fler barn och sjuka ska få uppehållstillstånd, en hjärtefråga för MP.

– Vi är vuxna människor i samtliga partiers partiledningar, så vi borde kunna ses när det är en sådan här förtroendekris och komma vidare i frågan, säger MP:s partisekreterare Anders Wallner.

MP har hotat att hoppa av samarbetet om regeringen inte går partiet till mötes. Ett samarbete som blir allt svårare för partiet att försvara, ju närmare nästa val kommer.

En effekt av konflikten är att andra förhandlingar inom överenskommelsen lagts på is. Det handlar bland annat om att rätta till brister i reglerna för arbetskraftsinvandring.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro