ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svåra trafikstockningar mot innerstan

Jenny Sköld · 22 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Lindhagensplan på Kungsholmen i centrala Stockholm var ett av de ställen som drabbades då korteger skapade trafikkaos i innerstan.

Lindhagensplan på Kungsholmen i centrala Stockholm var ett av de ställen som drabbades då korteger skapade trafikkaos i innerstan. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

I dag inleds EU-mötet European Development Days i Stockholm, vilket innebär betydande trafikstörningar i City och kring Älvsjömässan i södra Stockholm. Värst kommer det att bli under rusningstrafik. Polisen uppmanar trafikanter att lämna bilen hemma.– Det är värst nu på förmiddagen i samband med den vanliga rusningstrafiken. Det är eskorter från Arlanda och Bromma flygplats in till innerstaden som ställer till det och en del anhopningar kring hotellen nere vid Blasieholmen, säger Karin Solberg, presstalesman vid Stockholmspolisen.Samtidigt har en bilolycka vid Eugeniatunneln medfört ytterligare trafikstockning under morgonen. – Det kommer att bli en liten lättnad framåt lunch. Sedan sätter det igång igen efter 16. Under kvällen kommer trafiken i innerstan att påverkas då ledamöterna ska på middag i Stadshuset under kvällen.Det officiella programmet avslutas vid 14-15-tiden på lördag och då beräknas de flesta deltagarna rest hem.Karin Solberg vill inte gå in på hur mycket de arrangemang som förläggs i Stockholms innerstad under Sveriges ordförandeskap i EU kostar.– Det är sådant man räknar på i efterhand, och jag vet inte om det kommer att bli officiellt. Det tar mycket personal i anspråk, men eftersom vi kunnat planera under lång tid så påverkar det inte vår övriga verksamhet nämnvärt.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro