ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svaret på gåtan om 16-åringens död i flygkraschen kan dröja

Tina Sayed Nestius · 9 Jul 2013
Uppdaterad 10 Jul 2013

Ett av de två offren i flygplanskraschen i San Fransisco misstänks ha blivit påkörd av en brandbil. Men svaret på frågan på vad som dödade 16-åringen – om det var kraschen, brandbilen eller båda – kan dröja flera veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Det var under den pågående räddningsaktionen i lördags som en brandman gjorde en av sina arbetsledare uppmärksam på att en av passagerarna som låg på marken, drygt nio meter från vraket och nära planets evakueringskana, kan ha blivit överkörd när brandmännen bytte fokus från att släcka lågor till att köra de skadade till sjukhus, berättar myndigheterna. Polisen, FBI-agenter och andra myndigheter underrättades och förarna av de fem första brandbilarna testades för droger och alkohol. Alla tester var negativa, rapporterar AP.

Det är inte klart varför brandmännen trodde att någon hade blivit överkörd, och myndigheterna var förtegna med tanke på den pågående utredningen.

– Jag försäkrar er att vi synar det här i sömmarna, sa brandchefen Joanne Hayes-White till AP under en presskonferens på måndagen.

San Mateos dödsfallsutredare, Robert Foucrault är den som ska kasta ljus på flickans dödsorsak. Han bekräftade under måndagens presskonferens att de båda flickorna identifierats genom sina fingeravtryck om att deras föräldrar väntades anlända till San Fransisco på måndagen. Hans utredning kommer att vara noggrann.

– Det här är ett väldigt uppmärksammat fall och har givetvis orsakat mycket uppmärksamhet. Jag vill vara absolut säker på att mina slutsatser är korrekta, sa han till AP.

De två omkomna flickorna ingick i en grupp om 29 studenter och fem lärare som var på väg till ett sommarläger i södra Kalifornien. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro