ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svaret på SD-kampanjen: Ursäkta röran – vi har ett rasistproblem

Tomas Lundin · 3 Aug 2015
Uppdaterad 4 Aug 2015

Foto: Twitter/@pinsamtystnad


Sverigedemokraterna ber om ursäkt i t-banan – här är svaret.

klar

Artikellänk är kopierad

Sverigedemokraternas kampanj i tunnelbanan, där partiet ber om ursäkt för röran som alla tiggare i Stockholm skapar, har upprört starka känslor. Twittraren @pinsamtystnad bestämde sig för att photoshoppa Sverigedemokraternas budskap och i stället be om ursäkt för rasismen.

LÄS MER: SD-reklam i tunnelbanan nedriven – två omhändertagna

”Sorry about the mess here in Sweden. =( We have a serious problem with racists” har hon ändrat reklamen i t-banan till i bilden som har delats hundratals gånger på Twitter.

”Vem hos SL ska ha mitt nya original”, frågar hon sig. 

► SD:s nya tiggarkampanj: Ursäkra röran​ SL säger till Metro att ett beslut från 1988 om att tillåta politiska budskap utan att ta ställning till budskapet ligger bakom att man tillåtit SD:s kampanj. En som inte köper det argumentet är debattören och sopranen Malena Ernman, som vänder sig emot att SD skriver om organiserat tiggeri med ligor, vilket hon menar är en myt. ”Komikern Soran Ismail, som ofta kritiserar Sverigedemokraterna, har startat hashtaggen #SLSpriderRasism för att uppmärksamma vad han menar är ett fegt agerande av SL som resulterar i att främlingsfientliga budskap sprids i t-banan. Ismail uppmanar alla att planka i t-banan tills SL tar ner Sverigedemokraternas budskap. SD har självklart rätt att sprida sitt politiska budskap. Men om deras politiska budskap är en myt som riskerar människors liv så bör vi använda vår ryggrad. Och säga nej.”I sociala medier sprids nu också en uppmaning om att samlas för en protestaktion utanför t-banestationen Östermalmstorg på tisdagkvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro