ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svårt nysta upp bordellhärva

Arne Wirén · 9 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DRÖJER. Det dröjer ännu minst en månad innan åtal väcks mot ledarna för den omfattande bordellverksamhet som avslöjades i Stockholm i höstas. Två estniska män och en ryska sitter häktade misstänkta för grovt koppleri. En kvinna och en man som tidigare också var häktade har släppts, men har reseförbud, berättar kammaråklagare Karin Bergstrand.– Ett stort antal utredningsmän arbetar med detta på heltid. Det är ett jättematerial vi har att gå igenom, säger hon.

Ligan avslöjades i slutet av september. 15-20 kvinnor från öststaterna tog emot kunder på hotell och i olika lägenheter i stockholmsområdet.– Många av dem finns kvar i landet. Jag är rädd att de fortsätter sin verksamhet med hjälp av andra gärningsmän. Det finns fler personer inblandade.

Pågår det fortfarande spaning?– Det svarar jag inte på.

Har ni åtal på gång även mot sexköpare?– Ja, ett antal. De är identifierade och ingår i bevisningen mot ligan, men vi har inte kommit så långt att vi hört dem ännu.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro