ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svarta i USA rasar mot ap-teckning i tidning

Tomas Lundin · 19 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
News York-senatorn Eric Adams var en av dem som protesterade utanför New York Posts byggnad på Manhattan på onsdagen.

News York-senatorn Eric Adams var en av dem som protesterade utanför New York Posts byggnad på Manhattan på onsdagen. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

En serieteckning i tidningen New York Post har utlöst ett ramaskri bland svarta medborgarrättsaktivister i USA. De menar att president Obama jämförs med en död apa.Det var i onsdagens upplaga av den populära New York Post som teckningen trycktes. Den visar hur två poliser skjuter ihjäl en apa, varpå den ena polisen säger "Jag antar att vi måste hitta någon annan som kan skriva nästa stimulanspaket".Seriestrippen anspelar på en händelse som metro.se tidigare rapporterat om. Kändisapan Travis gick plötsligt till attack och fick skjutas av polis.Men enligt teckningens kritiker är det en solklar jämförelse mellan USA:s förste svarta president och en apa.– Teckningen i dagen New York Post är i bästa fall stötande, med tanke på de historiska rasistattacker där afro-amerikaner har jämställts med apor, säger den kände aktivisten Al Sharpton, enligt nyhetsbyrån Reuters.New York Post försvarar sig med att skämtet var en parodi på Washingtons försök att blåsa liv i ekonomin, utan att anspela på Barack Obamas ursprung.– Återigen visar Al Sharpton att han bara är en opportunist som vill ha publicitet, säger tidningens chefredaktör Col Allan.

KLICKA FÖR STÖRRE BILD
KLICKA FÖR STÖRRE BILD
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro