ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svartsjuk pojke stalkade ex-flickvän på Facebook – ströp henne till döds

Åsa Larsson · 9 Jan 2015
Uppdaterad 17 Feb 2017
Paret hade varit ihop i två år när det tog slut – då blev den 17-årige mannen som förbytt.

Paret hade varit ihop i två år när det tog slut – då blev den 17-årige mannen som förbytt. Foto: Janerik Henriksson/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Hon gjorde slut – då började han förfölja henne med hjälp av Facebook-inlägg och ströp henne. Till polisen berättade den före detta pojkvännen om det kallblodiga mordet: ”Jag satte händerna runt halsen när jag låg ovanpå henne och ströp henne. Jag tittade in i hennes ögon när hon dog”.

Det brutala mordet skedde i Baia Sprie,  en stad i norra Rumänien, på  annandagen . Flickan var 16 år gammal och pojken 17, skriver Mondo news. De hade nyss gjort slut, efter att ha varit tillsammans i två år, och hade tidigare betraktats som ett lyckligt och bekymmersfritt ungt par , skriver brittiska Mirror​ .

Men på sistone hade pojken blivit allt mer svartsjuk och börjat göra henne illa, hade flickan berättat.  ​När hon gjorde slut så blev han som förbytt.

Flickan, som var populär i skolan och hade många vänner även på sociala medier, hade varit med kompisar och åkt skridskor på annandagen. När hon inte kom hem så larmade hennes oroliga föräldrar polisen.

Det visade sig att den 17-årige mördaren sett på Facebook hur flickan berättade för vänner var hon var. På övervakningskameror i butiker där flickan varit syntes pojken och när polisen grep honom så erkände han direkt att han mördat henne. Flickans döda kropp hittades på marken.

Till polisen berättade pojken att han varit berusad vid tillfället och att han menat att börja prata med henne om att bli tillsammans igen, men det hela slutade med den brutala attacken.

17-åringen befinner sig nu på psykiatrisk klinik. Om han bedöms som frisk och döms för mordet kan han låsas in i 10 år.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro