ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svartsjuk pojkvän stal ur postlåda

Daniel Olsson · 26 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Letade efter kärleksbrev från "otrogen" flickvän

klar

Artikellänk är kopierad

KÄRLEKSKRANK. Den 24-årige Hisingsbon misstänkte att flickvännen var otrogen och skickade kärleksbrev till en annan kille. För att skaffa bevis bröt han sig in i postlådan på Hemköp vid Selma Lagerlöfs torg vid fyra tillfällen och gick igenom privatpersoners brev och vykort.Nu åtalas 24-åringen för brottet brytande av post- och telehemlighet.

Vid lunchtid den 16 mars såg en äldre kvinna hur en ung man rotade runt i postlådan vid Hemköp. Hon tyckte det var konstigt då mannen inte hade postkläder på sig och frågade honom vad han gjorde. Men mannen svarade inte utan stängde bara postlådan med nyckel och sprang sedan från platsen. Två dagar senare upptäcker Posten att all privatpost stulits ur samma postlåda. Företagsposten hade tjuven valt att lämna kvar.

Ytterligare några dagar senare, den 26 mars, greps 24-åringen på bar gärning av en väktare, när han stulit en hel säck full med brev ur samma postlåda.I förhör säger 24-åringen att han letar efter brev som han sett att hans flickvän skriver. Han tror att hon skickar dessa till en annan kille som hon är otrogen med. Vid flera tillfällen har 24-åringen slängt brev i papperskorgar. En del av breven har återfunnits men inte alla.Brottet brytande av post- och telehemlighet kan ge allt från böter till fängelse i två år.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro