ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svartsjuka bakom liljeholmsmordet

Petter Sundsten · 28 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

RÄTTSPSYK. Den 66-årige juristen var galen av svartsjuka.Beväpnad med en kniv och sax och begav han sig till en SFI-lektion i Liljeholmen.Där mördade han en 44-årig man – inför chockade språkkursdeltagare.

Nu har mannen dömts för mord till rättpsykiatrisk vård av Södertörns tingsrätt.66-åringen kommer från Bolivia och hade drabbats av en allvarlig sjukdom. Efter det förändrades han och blev enligt hans närstående både omotiverat aggressiv och svartsjuk.Den 19 mars i våras stod han och väntade inne i klassrummet före en lektion i svenska för invandrare i en lokal i Liljeholmen.

Då hans 44-åriga kärleksrival kom in i klassrummet flög han på honom och knivhögg honom. Sedan lämnade han mannan blödandes på korridorsgolvet. – Hjälp, jag håller på att dö, var 44-åringens sista desperata ord till sin sambo.44-åringen avled senare på kvällen.Mördaren har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och han bedömdes lida av allvarlig psykisk störning. Södertörns tingsrätt dömde i går mannen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivsprövning.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro