ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Sven Melander har inte hittat hit"

Johannes Finnlaugsson · 11 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Fredrik "Fegge" Olofsson drar in en tredjedel av årsinkomsten under tennisveckan i Båstad på sin krog Pepes Bodega.

Fredrik "Fegge" Olofsson drar in en tredjedel av årsinkomsten under tennisveckan i Båstad på sin krog Pepes Bodega. Foto: Magnus Torle


klar

Artikellänk är kopierad

SOMMARPARTY. Tennisveckan i Båstad är mycket mer än nätspel, stoppbollar och serve ess. Vid sidan om tennisplanerna pågår Sveriges mest intensiva sommarparty när stora delar av Stureplans uteliv flyttar ner till den skånska strandkommunen. Festens medelpunkt är tveklöst Pepes Bodega, strandpuben och nattklubben som startades 1991 av barndomsvännerna Lasse Bengtsson och Fredrik Olofson.– Det är hur mycket som helst just nu, säger Fredrik Olofson.

Hinner ni festa något själva?– Det finns det ingen tid till, tyvärr. Jag sitter i telefon och möten hela dagarna och vi har nästan 30 000 gäster. Vi får festa nästa vecka i stället och fira att vi överlevt.

Hur mycket tjänar ni under tennisveckan?– Vi brukar räkna med att de här tio dagarna, från i fredags till nu på söndag, står för en tredjedel av årsinkomsten. Men numera har vi öppet nio månader om året, även om sommaren förstås är högsäsong. Vintern tillbringar vi med familjen i Brasilien, där vi har hus.

Var ni oroliga när det regnade som värst förra veckan?– Vädret är det enda vi inte kan råda över. Det är klart att vi vill ha soligt, men det hade funkat ändå. Biljetterna är redan sålda och hotellrummen är uthyrda, så folk dyker ändå upp och är festsugna.

Är det en medveten strategi att locka till sig ”brats” som har gott om pengar och gärna spenderar dem på dyr skumpa och helrör?– När vi startade 1991 var det med idén att det alltid skulle vara sommar på Pepes Bodega. Det gillar nog alla samhällsklasser. Vi försöker att inte ta oss själva på för stort allvar utan kör på med ”Sällskapsresan”-stilen.

Vad är det dyraste man kan beställa?– Det dyraste på listan är en dubbelmagnum-flaska Louis Roederer Cristal för 28 000 kronor. Men att beställa in skumpa bara för att spruta med får man inte. Det är inte något vidare trevligt beteende heller, tycker jag.

Båstad är inte minst populärt bland svenska kändisar. Har du någon personlig favorit?– Tennisveckan lockar ju hit idrottseliten. Jag är själv sportintresserad, så det är extra kul. Fredrik Ljungberg har blivit en stammis och är en riktigt bra gäst. Han är alltid glad och har med sig trevliga kompisar.

Sven Melander, som letade efter Pepes Bodega i ”Sällskapsresan”, har inte dykt upp?– Han har inte hittat hit, och ändå ligger vi precis runt hörnet. Lasse Åberg var här för ett par år sedan, men det var mest en snabbvisit för att kolla läget.

klar

Artikellänk är kopierad

Johannes Finnlaugsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro