ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Svennis ny tränare för Nordkorea"

TT · 14 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / OBS Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Sven-Göran "Svennis" Eriksson kan komma att extraknäcka som tränare för Nordkoreas landslag i fotboll under VM i Sydafrika nästa år, skriver brittiska tidningar.

Eriksson, till vardags sportchef i Notts County i den engelska fjärdedivisionen League Two, ska tillsammans med klubbens vd Peter Trembling resa till Fjärran östern i veckan för att slutförhandla om uppdraget, rapporterar de ansedda tidningarna The Telegraph, The Times och The Guardian.

Förutom flera klubblag har "Svennis" även varit landslagstränare för England 2001—2006 och Mexiko från i fjol somras till i våras.

Nordkorea blev klart för fotbolls-VM i juni. Laget gjorde bara sju mål på de åtta matcherna i sin kvalgrupp men lyckades ändå komma tvåa i gruppen efter Sydkorea.

Det är andra gången som Nordkorea kvalificerat sig till slutspel i fotbolls-VM. Förra gången var 1966 i England, då laget skrällde mot Italien och tog sig till kvartsfinal.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro