ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk artist åtalas för mord

Tomas Lundin · 3 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den svenske låtskrivare och artist som misstänks ha kört över den norske pianisten John Osnes, 55, i Los Angeles åtalas i dag.Tidigare har misstankarna gällt misshandel, grov misshandel och avvikande från brottsplats. På tisdagen tillkom även åtalspunkten mord. Det misstänkta mordvapnet: en cityjeep.Artisten sitter häktad sedan 23 november. Borgensumma är satt till motsvarande 8,5 miljoner svenska kronor. Han infann sig i rätten redan i går för att få åtalspunkterna upplästa för sig, men stämningen sköts upp en dag för att en svensk tolk skulle ha möjlighet att närvara, skriver Daily mail.Det var den 23 november som artisten, som är i 30-årsåldern och som skrivit låtar till en lång rad världsartister och svenska artister, som hans och den firade pianistens vägar möttes i en korsning i Los Angeles.– Offret ska nästan ha blivit påkörd av den misstänkte, som stannat och gått ur bilen för att sedan misshandla honom. Sen gick han in i bilen och körde över honom, säger en medarbetare på Los Angeles-polisens pressavdelning till metro.se.Förövaren smet från platsen efter misshandeln, men blev igenkänd av en polis som råkat bevittna händelsen.

John Osnes var en uppskattad pianist. Han har spelat på privata fester för bland annat vicepresidenten Al Gore och mediemogulen Rupert Murdoch.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro