ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk död i våldsam bussolycka i Marocko

Stockholm TT · 3 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mannens svenska kvinnliga färdkamrat, också hon i 60-årsåldern, skadades. Olyckan inträffade på lördagseftermiddagen i närheten av byn Benguerir, sex mil norr om Marrakesh på huvudvägen mot Casablanca. -Vi vet inte exakt hur olyckan har gått till och polisen arbetar med att underrätta alla anhöriga, säger André Mkandawire, vid UD:s presstjänst till TT. Sammanlagt dödades tolv personer i olyckan - förutom svensken sju fransmän och fyra marockaner, berättade en tjänsteman på ett bårhus för AFP.

De som skadades - 23 fransmän, två holländare och svenskan - fördes till ett militärsjukhus i Marrakesh. 15 personer fick svåra skador enligt medieuppgifter.

Olycksbussen ägs av den franska researrangören Fram och ett franskt läkarteam flögs ner till sjukhuset i Marrakesh efter olyckan.

Marockos kung Mohammed utryckte kondoleanser till offrens anhöriga och erbjöd sig att betala de skadades sjukhuskostnader och bekosta hemtransport av de döda.

Ungefär 4 000 personer dör varje år på de marockanska vägarna, skrev den franska tidningen Le Monde i sin nätupplaga på söndagskvällen.

Förra söndagen dödades sex franska medborgare i en bilolycka i Marocko. 20 svenskar skadades när en turistbuss körde av vägen och välte i Marocko i februari i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro