ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk dömd till livstid för mord i Phuket

Anders Göransson · 3 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014

En 28-årig svensk man dömdes på måndagen till livstids fängelse för ett knivmord på en annan svensk i Thailand 2011. Dådet ska ha varit en hämnd för att offret avslöjat en svindel som den åtalade var inblandad i.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Google Maps

28-åringen greps tillsammans med en jämnårig landsman i början av augusti 2011, dagen efter att en 25-årig svensk man hittats död i utanför sitt hem i Phuket. Mannen hade avlidit av ett knivhugg i nacken.

De två 28-åringarna har, enligt Phuket Gazette, erkänt inblandning i händelsen. De hävdar dock att det inte fanns något uppsåt att döda, utan att det var ett bråk som urartade.

Den ene av dem dömdes i slutet av januari till livstids fängelse för mordet, samt till att betala skadestånd med motsvarande cirka 230 000 kronor till offrets anhöriga. På måndagen fick den andre 28-åringen sin livstidsdom. Han ska också betala skadestånd, men beloppet är ännu inte fastställt.

De två mordåtalade hade haft affärsverksamhet tillsammans med 25-åringen, som dock drog sig ur. Enligt Phuket Gazette handlade det om bedrägerier som bedrevs från ett internetkafé i Pattaya. 25-åringen ska ha informerat den lokala polisen, vilket retat upp 28-åringarna som ville hämnas.

LÄS OCKSÅ: Svensk död i Thailand

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro