ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk Filmindustri inte rädd för Voddler

Aron Andersson · 1 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Voddler är inte de enda som vill ge dig film över nätet. I förra veckan ­upp­daterade SF Anytime sin hemsida, och de har för avsikt att fortsätta leda marknaden.Nu kan du välja mellan över 2 000 titlar i SF:s filmbutik på nätet. Förutom att se dem direkt på sajten kan du nu även välja att köpa vissa filmer och ladda ner dem till datorn. Dessutom får du rekommendationer utifrån dina sökningar och baserat på vilka filmer du sett på tidigare.– Vi har haft en konstant tillväxt och bygger hela tiden på utbudet, och byter löpande ut filmer också. Men vi har en nettotillväxt på 300–400 filmer per år, säger Jonas Dahllöf, vd för SF Anytime.

SF Anytime hävdar själva att de är ledande i Norden.– Vi har över 100 000 köp i månaden och vi når med vår tjänst över 7 miljoner hushåll i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Jonas Dahllöf tror att marknaden för digital film de närmaste åren kommer att växa från en procent av hemmafilmsmarknaden till 10–15 procent. Därför ser han inte konkurrenter som Voddler som något problem.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro