ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk gripen för jätterån i Filippinerna

Clarence Frenker · 22 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Getty


klar

Artikellänk är kopierad

En 37-årig svensk man som varit internationellt efterlyst för jätterånet i danska Bröndby i augusti förra året har gripits på Filippinerna.

Mannen, som är hemmahörande i norra Stockholm, greps den 9 december utanför sitt hem i huvudstaden Manila av Filippinska Interpol.– Vi har fått ett konstaterande från dansk polis att han är gripen, och vad vi förstår ska han utvisas direkt till Danmark, säger Bertil Olofsson, kriminalkommissarie rikskriminalpolisens internationella sektion.

37-åringen är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, olaga hot och flera rånförsök – varav den senaste domen meddelades i Stockholms tingsrätt i oktober tidigare i år.

Enligt Bertil Olofsson förekommer han i nuläget inte i några andra brottsutredningar i Sverige.Sammanlagt är nu 17 personer frihetsberövade misstänkta för att ha deltagit i rånet mot Dansk Værdihåndterings värdedepå i Brøndby. Rånet räknas som det näst största i dansk kriminalhistoria och flertalet av de misstänkta är svenskar.

Rånbytet uppgick till 60 miljoner kronor, vilket motsvara 84 miljoner svenska kronor. Av dessa har bara fyra miljoner återfunnits.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro