ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk i New York: "Många är oroliga"

Ylva Larsson · 29 Okt 2012
Uppdaterad 29 Okt 2012
En kvinna rastar sin hund i Brooklyn, New York, där svenska Emmy Adams bor.

En kvinna rastar sin hund i Brooklyn, New York, där svenska Emmy Adams bor. Foto: Scanpix/privat


Svenska Emmy Adams är en av alla New York-bor som håller sig hemma i väntan på orkanen Sandy. – Vi försökte köpa bröd igår, men det var slut överallt.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmy Adams bor i Brooklyn i New York sedan två år tillbaka. Sedan igår kväll har hon hållit sig hemma. – Det är nog ingen som går till jobbet idag, det går ju inte att ta sig dit, säger hon.

Utanför fönstret blåser det kraftigt och på tv:n rapporterar amerikanska medier om översvämningar vid flygplatsen JFK. Även i Brooklyn ska vägar vara översvämmade. I övrigt är det fortfarande ganska lugnt, enligt Emmy Adams.

– Vi bor inte vid vattnet, men man kan ju bli träffad av saker om man går ut. Man ser inga människor ute. Det känns som att många är oroliga, men en del tänker nog på den förra varningen för ett år sedan när ingenting hände och tror att det är samma sak nu.

Under söndagen var det desto mer människor ute - för att förbereda sig inför orkanen.

– Vi försökte köpa bröd, men det var slut överallt. Det var fullt med folk i mataffären och jättelång kö. Folk bunkrade upp med vatten och ficklampor. Vi har lite mat hemma, men jag hoppas att strömmen inte går, säger Emmy Adams. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro