ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk låtskrivare gripen i Hollywood

Erik Scherlund · 25 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Vid krysset, alldeles i närheten av parken med den kända Hollywoodskylten, inträffade händelsen som svensken senare greps för.

Vid krysset, alldeles i närheten av parken med den kända Hollywoodskylten, inträffade händelsen som svensken senare greps för. Foto: Martin Eriksson


klar

Artikellänk är kopierad

En svensk låtskrivare misstänks för inblandning i en 55-årig pianists död i Hollywood.Svensken greps efter att ha misshandlat och kört över sitt offer, uppger polisen i Los Angeles.Det var sent i lördags kväll som pianisten och den misstänkte förövarens vägar möttes i en korsning i Hollywood.– Offret ska nästan ha blivit påkörd av den misstänkte, som stannat och gått ur bilen för att sedan misshandla honom. Sen gick han in i bilen och körde över honom, säger en medarbetare på Los Angeles-polisens pressavdelning till metro.se.Svensken körde från platsen men greps snart av polis.När metro.se talar med åklagarkontoret i Los Angeles strax före klockan 22 svensk tid bekräftar de att svensken finns i deras förvar.– Han kommer att ställas inför en häktningsdomstol senare i dag, säger Sandi Gibbons, på åklagarmyndigheten.Mannen misstänks i nuläget för misshandel, grov misshandel och avvikande från brottsplats.Om det går så långt att en domstol finner honom skyldig till dessa brott kommer han att dömas till minst sju års fängelse.Borgen är satt till en miljon dollar, nästan åtta miljoner kronor.Svensken, som är i 30-årsåldern, har skrivit låtar till flera kända svenska och utländska artister.Den dödade 55-åringen var en uppskattad pianist. Han har spelat på privata fester för bland annat vicepresidenten Al Gore och mediemogulen Rupert Murdoch.Enligt ett meddelande på pianistens hemsida hade pianisten under sin sista kväll ätit middag med sina vänner, avnjutit cabaret-underhållning och gått på sina favoritbarer i Hollywood.Det var när han gick de fåtal kvarteren mot hemmet som han ska ha mött svensken som misstänks ha orsakat hans död.Två tjänstemän från UD har varit i kontakt med den svenske mannen i Los Angeles.– Vi gör det vi brukar göra i en sådan här situation, försöker besöka personen så fort som möjligt. Om han inte har en advokat så ger vi en lista på advokater, säger Gufran Al-Nadaf på UD:s presstjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Scherlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro