ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk modell fick sin identitet stulen av storbedragare

Jenny Sköld · 12 Jun 2012
Uppdaterad 12 Jun 2012

Tog kontakt med män genom dejtingsajt. Men även kolleger inom branschen blev lurade av den falska "Klara Wester".

klar

Artikellänk är kopierad

Svensk modell fick sin identitet stulen av storbedragare
Svensk modell fick sin identitet stulen av storbedragare

Den dömde bedragaren använde en falsk identitet för att lura män på pengar. På dejtingsajter och Twitter utgav han sig för att vara den svenskabmodellen Klara Wester.

Den amerikanska studenten Josue Vide, 24, är en av de drabbade. När han fick ett mejl från en  "svensk modell" som gillat hans profil på en dejtingsajt och "ville lära känna honom bättre", blev han smickrad och tog kontakt. Konversationen utmynnade i utbyte av nakenbilder och telefonsex.

– Hon sa saker som alla killar skulle vilja höra från en modell, säger Vide ntill tidningen LA Times. 

När Vide googlade modellens namn fick han dessutom bekräftelse på att dejten var en riktig person – som dessutom var snygg. Vad han inte visste var att verklighetens Klara Wester inte hade någonting med den man som låg bakom dejtingprofilen att göra. 

Men när dejten konstant fick förhinder när de skulle träffas och dessutom började be om pengar fattade han misstankar. Hans egna eftersökningar visade personen bakom dejtingprofilen i själva verket var Justin Adam Brown en – en transsexuell make up-student från Indiana – villkorligt frigiven efter en dom för liknande bedrägerier. 

Bland annat finns andra fotografer och modeller bland följarna. En reporter från skvallersajten TMZ ska också ha utbytt flirtiga meddelanden med. Det är inte första modellen som råkar ut för Browns bedrägerier. Modellen Bree Condon anlitade en privatdetektiv efter att hennes identitet fungerat som lockbete för rika män på en dejtingsajt för "de rika och oemotståndliga" 2008. Utredningen ledde till att Brown kunde gripas.

Enligt den senaste domen mot honom ska han inte få använda sociala medier under sin skyddstillsyn, något som han tycks ha lyckats kringgå. 

Klara Wester, som det fejkade Twitterkontot lever ett hett singelliv i LA bor i själva verket i Sverige.

– Hon bor inte i LA och försöker träffa folk online. Hon är i Sverige och har en seriös pojkvän, säger Westers New York-agent Madeleine Root, till tidningen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro