ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk musiker riskerar långt fängelsestraff för droginnehav

Peter Lindholm · 28 Nov 2013
Uppdaterad 28 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan och hennes rumskamrat bodde i Dubai Sport City.
Kvinnan och hennes rumskamrat bodde i Dubai Sport City.Foto: Imago/Euroluftbild.de/All Over Press

En svensk kvinnlig musiker riskerar långvarigt fängelsestraff i Förenade Arabemiraten.  Kvinnan och en väninna anklagas för innehav av hasch, som polisen hittade efter att ha genomsökt parets våning.

Gulfnews.comDen kvinnliga musikern, som är i 40-årsåldern, greps i Dubai Sport City den 20 augusti, uppger .

Polisen hade tipsats om att det fanns droger i hennes bostad och sökte igenom den. Sammanlagt fann de 1,75 gram hasch, fördelat i påsar, förpackningar och i cigaretter, uppger Gulfnews.

– Jag är oskyldig. Det beslagtagna materialet tillhör inte mig. Jag konsumerar inte förbjudna ämnen alls, sade musikern när hon, klädd i rosa fängelseklänning, ställdes inför rätta i Dubai i onsdags.

Polisen hävdade i rätten att hon erkänt vid tillslaget och att man dessutom funnit ”verktyg som används av narkomaner, såsom en sprutnål”.

Svenskan och hennes tunisiska väninna upprepade att drogerna inte var deras, men när domaren inte fick något svar på vem som var ägare till drogerma vägrade han att släppa dem mot borgen.

Det framgick inte av handlingarna om de åtalade har drogtestats. Rättegången återupptas den 8 december med de åtalades försvar, skriver Gulfnews .

Förenade Arabemiraten har en absolut nolltolerans i fråga om narkotika. Även lättare innehav för personligt bruk är belagt med långa fängelsestraff. Utrikesdepartementet vill inte spekulera i vilket straff kvinnan riskerar, men uppger att svenska ambassaden i Abu Dhabi besökt henne.

Daily MailEn brittisk medborgare dömdes 2008 till fyra års fängelse efter att tullen hittat cannabis på en av hans skor. Fyndet vägde 0,003 gram och var inte större än ett sockerkorn, enligt .

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro