ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk och Schwarzenegger nominerade till årets europé

Aron Andersson · 2 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Per Olofsson vd på Climatewell

Per Olofsson vd på Climatewell


klar

Artikellänk är kopierad

MILJÖ. Svensken Per Olofsson ska gå en rond mot the governator Arnold Schwarzenegger. Båda två är nominerad när tidningen The European Voice utser årets europé. Per Olofsson är enda nominerade svensk. Som vd på svenska Climatewell är han även nominerad till årets företagsledare 2007.– Det känns jättekul och väldigt hedrande att få vara med. Båda titlarna känns skoj, säger han.

Även som årets företagsledare har han namnkunnig konkurrens av till exempel Virgins Richard Branson och Clara Furse som är chef för Londonbörsen.

Climatewell är ett företag som arbetar med solkylning, med andra ord att utvinna kyla ur solenergi. Det är detta lockande koncept som Per Olofsson tror har gett honom nomineringen.– Att skapa kyla av solen är ganska tilltalande. Det är lätt att förstå hur det kan användas i hela världen, säger han.Några av de andra nominerade representerar jätteföretag och för Per Olofsson är det ett viktigt sammanhang att synas i.– Det är av otroligt stor betydelse att få positivia omdömen. Som nytt företag saknar du trovärdighet. Vi är tvungna att bevisa att vår produkt är något att ha, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro