ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk pappa dog i lavin framför barnen

Josefin Svenberg · 15 Feb 2012
Uppdaterad 15 Feb 2012

Foto: Zoom-Tirol


klar

Artikellänk är kopierad

En 51-årig svensk omkom i en lavinolycka i den österrikiska skidorten Ischgl på onsdagseftermiddagen. Den svenske mannen begravdes i snömassorna framför ögonen på sina två söner, enligt den österrikiska tv-stationen ORF. Lavinen ska ha varit omkring 100 meter bred och 1,5 meter hög.

– Jag kan bekräfta att en svensk man i 50-årsåldern har omkommit i en lavinolycka i dag, säger Camilla Åkesson Lindblom på svenska UD till Metro.

Mannen är hemmahörande i Mellansverige och hans anhöriga är underrättade, meddelar UD.  Metros chefredaktör Per Gunne befinner sig just nu i Ischgls grannby, St. Anton. Han berättar att stämningen på plats är dyster.

– Ryktet om olyckan sprider sig snabbt bland svenskarna här i byn. Uppgifter gör gällande att mannen förolyckats i pisten. Alla är medvetna om riskerna med att åka utanför pisten, men i pisten ska man känna sig trygg, säger Per Gunne och tillägger:

– Det har snöat och blåst kraftigt här i nästan ett dygn nu. Nästan halva systemet är stängt i dag på grund av vädret.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro