ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk regisuccé i London

TT Spektra · 2 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Maria Åberg får regissera på The Royal Shakespeare Company

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Åberg tröttnade på teatervetenskapen i Lund och drog till London för att plugga regi. Och efter regidebuten med Franz Kroetz pjäs ”Stallerhof” på Southwark Playhouse i London i januari har allt gått väldigt snabbt. Efter lyriska recensioner i tidningar som  Guardian och Times har jobben ramlat in och nu har hon fått kontrakt på anrika The Royal Shakespeare Company, ett av Storbritanniens mest inflytelserika teatersällskap. – Det har gått över förväntan jättebra. Jag förstår själv inte riktigt hur det har gått till, säger Maria Åberg.

SHAKESPEARE SOM GÄLLER Nu är det Shakespeare som gäller ett tag fram över för henne. I höst är hon med om att sätta upp ”Perikles” och ”En vintersaga” på Royal Shakespeare Companys scen i Stratford-upon-Avon. Efter det börjar hon regissera nyskrivna ”Days of Significance” av den prisbelönte dramatikern Roy Williams.

•• Har du några drömuppsättningar? – Jag har ju jobbat mycket med nyskriven dramatik, så nu är jag sugen på att sätta tänderna i en klassiker.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro