ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk seger efter Linderoths comeback

TT · 26 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Linderoth: "Nöjd att det fungerade"

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

Det svenska fotbollslandslaget vann mot Slovenien med 1- 0 - men viktigare:Tobias Linderoth kunde fullfölja den halvlek han testspelade efter höftskadan.Beslut om en EM-resa tas dock inte förrän senare i veckan.För Linderoths del slutade det med 45 minuters spel, ett mål - och en bra känsla.-Jag är nöjd över att det fungerade och att jag fick spela igenom hela halvleken. Jag är på rätt väg, men jag kan nog inte spela 90 minuter än. Det är ju två veckor kvar, och det har hänt mycket för varje vecka fram tills nu, sade Linderoth.Galatasarayspelaren fick en plats i startelvan i landskampen mot Slovenien och orkade spela hela den första halvleken han var utsedd att göra.Stundtals lyste matchovanan igenom, men den karaktäristiska viljan fanns kvar - extra tydligt vid Sveriges ledningsmål där han krigade till sig bollen tre gånger om och tryckte till slut in den i mål från några decimeters avstånd.-Mål och mål, det var ett inkast som "Chippen" (Christian Wilhelmsson) touchade och som jag sedan sprang in i mål. Alltid kul att få sätta den, sade han. Lågt tempoMålet kom strax före halvtidsvilan, och det var fram tills dess ingen vidare föreställning landslaget bjöd på. Tempot var lågt och förutom att anfallsvikarien Kennedy Bakirciouglü lyckades få några halvchanser hände inte särskilt mycket i det offensiva spelet.Till andra halvlek byttes Henrik Larsson, Anders Svensson och Johan Elmander in - och det fanns bud på fler mål på Ullevi, utan att den trillade in. Istället var det slovenerna som ryckte upp sig på slutet och dessutom skulle haft en straffspark då bollen tog på handen på den svenske lagkaptenen Daniel Andersson.Ironiskt nog var det just Tobias Linderoth som bröt landslagets långa måltorka, veteranen (74 landskamper) gjorde sitt dittills enda landslagsmål för drygt sju år sedan.Nöjd LagerbäckFörbundskapten Lars Lagerbäck var hyfsat nöjd med vad han såg.-Tiden talar för Tobias, jag tyckte det såg okej ut i dag. På en skala så tycker jag att han hamnar någonstans på mitten. Vi får göra en utvärdering de närmaste dagarna, sade Lagerbäck.Matchotränade Andreas Isaksson gjorde en mycket bra insats i mål, medan övriga tänkbara frågetecken - till exempel om Sebastian Larsson ska vara högermittfältare mot Grekland och om Fredrik Stoor tar en plats i startelvan som högerback - gjorde stabila insatser utan att briljera.-Det var roligt att de mer oetablerade, som just Fredrik och Sebastian, gör ganska bra ifrån sig, sade Lagerbäck. -Vi spelar stundtals riktigt bra, men det finns saker att förbättra. Vi hade alldeles för många felpass men gör överlag en okej match.

"Zlatan mår i princip bra"

Zlatan Ibrahimovic har nu anslutit till landslaget och följde landskampen mot Slovenien från en stol bredvid avbytarbänken.Enligt förbundskapten Lars Lagerbäck är det möjligt att han är med i den kollektiva träningen redan på onsdag när landslaget återsamlas i Stockholm.-Han mår i princip bra, har en svag känning (i knät) och en liten svullnad. Men vi hoppas han ska vara med i träningen på onsdag, sade Lagerbäck. Zlatans närvaro på innerplan uppmärksammades på läktarna och han möttes av applåder och jubel varje gång han vinkade. Hans landslagskompisar ute på planen fick inte samma hyllningar, den kräsna Ullevipubliken buade ut dem efter ett par bakåtpassningar redan efter elva minuters spel.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro