ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk-somalier uppges död i USA-angrepp

Anders Göransson · 6 Okt 2013
Uppdaterad 7 Okt 2013

En svensk-somalier uppges ha dödats när en amerikansk specialstyrka i helgen slog till mot ett misstänkt terroristfäste i Somalia. Attacken ska ha varit riktad mot personer med misstänkt koppling till terrordådet mot köpcentret Westgate Mall i Nairobi.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i går oklart om de två personerna, svensk-somaliern samt en sudanesisk medborgare, var det avsedda målet för angreppet, skriver The Telegraph. Sudanesen uppges dock vara instruktör vid terrorstämplade al-Shabaabs underrättelseorganisation.

Enligt tidningen landsattes i lördags morse en grupp amerikanska soldater från Navy Seals från snabba båtar vid Baraawe, ett al-Shaabab-fäste söder om Mogadishu. Angreppet riktades mot en strandvilla, och elden besvarades. Efter en 15 minuter lång eldstrid retirerade de amerikanska soldaterna.

Somaliska uppgifter om de två dödsfallen gick inte att få bekräftade igår.  En militär talesman för Al-Shaabab säger till Reuters att inga högre beslutsfattare fanns i huset.

– Det var vanliga krigare som befann sig i huset och de försvarade sig modigt och jagade bort angriparna, säger han.

Det faktum att USA sände soldater på uppdraget istället för att utföra en drönarattack kan, enligt analytiker, tyda på att de planerade att tillfångata fienderna snarare än att slå ut dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro