ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk spelstudio söker "heta tjejer" i skandalvideo

Gustaf Eriksson · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013

Kvinnorna promenerar runt i spelbolagets studio och pratar om sina rumpor och fnissar åt jättepenisar. Sedan efterlyser de sexiga tjejer, som ska spela prostituerade och "partyflickor". Nu rasar människor på nätet mot filmen.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag modellerar en enorm penis, vill ni se? Det säger en man i videon som spelstudion Overkill har lagt upp på Youtube. Top Model-deltagarna Sophie Angner och Nina Strauss, som är filmens mittpunkter, fnissar och säger att de gärna vill kika.

I ett annan sekvens tittar modellerna på en skiss av två kvinnorumpor i stringtrosor. – Jag tror det där är min, säger en av Top Model-deltagarna.  – Min ser bättre ut, svarar den andra. 

Sedan fortsätter kvinnorna med att berätta hur mycket de tycker om varandra, och att de gärna skulle ha sex "om de vore lesbiska". Videon avslutas med att kvinnorna berättar att de söker de "hetaste och sexigaste" tjejerna till filmer som ska göra reklam för studions senaste spel.

Tjejer uppmanas skicka in bilder på sig själva. Sedan ska vinnarna röstas fram av "the guys", alltså de som spelar det aktuella spelet.

I en annons på karriärsajten Linkedin finns mer information om vad studion är ute efter: "Vi söker både bikinimodeller och skådespelerskor som ska spela gangstrar, partyflickor och prostituerade."

Spelstudion Overkill ägs av Uppsalabaserade bolaget Starbreeze. Filmen har gett upphov till ett ramaskri på Twitter och Facebook. En av de som ratat videon är filmregissören Josef Fares, som är knuten till Starbreeze. 

"This shit is fucking stupid. I really feel embarrassed working for starbreeze/overkill for the moment!" twittrar han. "Hur tänkte Starbreeze/Overkill nu? Satsade på smaklöst 90-tal?" skriver twittraren PeterAzP.

Bloggen Discordia skriver att videon är ett exempel på den utbredda sexismen som finns i dataspelsindustrin: "Det här är orsaken till att utvecklare har svårt att få kvinnor till spelbranschen."

Metro.se har sökt företrädare för Overkill och Starbreeze.

Filmen togs bort under måndagseftermiddagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro