ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svensk turist sparkade städerska i huvudet på hotell i Bulgarien

Linnéa Borgert · 7 Jun 2017
Uppdaterad 7 Jun 2017

En 53-årig svensk man fångades på övervakningskamera när han brutalt sparkade en städerska i huvudet, rapporterar SVT. Nu sitter han frihetsberövad i väntan på häktningsförhandling.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 53-årige svenske mannen går fram till städerskan och växlar några ord. När hon böjer sig ned  igen sparkar han henne med full kraft i huvudet. Hon faller, slår i huvudet i en stol och blir liggandes på golvet. Mannen går lugnt från platsen.

Övervakningsfilmen, som först publicerades i den bulgariska tv-kanalen BTV, är från kvällen den 3 juni och kommer från ett hotell i den populära turistorten Sunny Beach.

Enligt SVT ska städerskan ha fått en hjärnskakning, inre blödningar och blåmärken. 53-åringen sitter nu frihetsberövad i väntan på häktningsförhandling.

– Polisen och åklagarmyndighetens arbete syftar till att bevara den allmänna ordningen, inte enbart för utländska turister. Den här mannen måste följa bulgariska lagar och vi kan inte tillåta beteenden som förnedrar bulgariska medborgare, särskilt i sitt yrkesutövande, säger riksåklagare Sotir Tsatsarov i uttalandet, enligt nyhetsbyrån Focus.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro