ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska artister ställer upp för åtalade miljökämpar

Karolina Skoglund · 27 Nov 2013
Uppdaterad 27 Nov 2013

Ebbot Lundberg är en av alla svenska artister som på torsdag ställer sig på Kägelbanans scen för att stödja de miljökämpar som fängslats i Ryssland.

klar

Artikellänk är kopierad

För mer än två månader sedan greps trettio miljöaktivister och journalister på fartyget Arctic Sunrise av rysk säkerhetstjänst då de protesterade mot oljebolagens exploatering av Arktis. Alla fängslades och misstänktes först för sjöröveri. En av dessa var den svenska miljökämpen och trebarnspappan Dima Litvinov. Nu har aktivisterna släppts fria mot borgen men åtalet, som ändrats till huliganism, återstår. 

På torsdagen sluter därmed svenska artister upp för till stöd för Arktis och Greenpeace miljöaktivister under en helkväll på Kägelbanan, vilken de kallar ”Arctic Lovebomb”. Ebbot Lundberg, Asha Ali, Vulkano, Peter, Linnea Olssonoch och Rebekka Karijord är några av artisterna som spelar. Även internationella kändisar som Madonna, Jude Law och PaulMcCartney har visat sitt stöd för miljökämparna genom underskrifter till ryska ambassaden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro