ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska DJs slår rekord i kuddkrig

Tobias Berg · 23 Okt 2013
Uppdaterad 28 Okt 2013

Den svenska dj-duon Dada Life har slått stort i USA och nu kommer deras nästa slag: världens största kuddkrig.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Corneer och Stefan Engblom heter killarna bakom artistnamnet Dada Life, en svensk house dj-duo som gjort sig ett namn internationellt, lika mycket genom sina annorlunda scenframträdanden som genom sin musik. Ett världsrekordförsök i kuddkrig är därför inte ett så långt steg för duon.

– Vi har faktiskt gjort det här tidigare. Vi har en låt som heter ”Happy Violence” och ska släppa en låt som heter ”Born to Rage”, så vi har haft kuddkrig tidigare men inte på så här massiv skala, säger Olle Corneer om tidigare bataljer under spelningar.

Det tidigare rekordet sattes i England 2008 då 3706 personer deltog och precis som i alla krig finns det regler. Representanter från Guiness rekordbok kommer närvara på spelningen i Chicago för att säkerställa att slaget, bland de 5000 klubbgästerna, pågår i minst 60 sekunder. Vilket tydligen är definitionen av ett kuddkrig.

– Vi kommer försöka dirigera så att alla börjar samtidigt, säger Olle Corneer.

Enligt Olle Corneer så har Dada Life alltid haft ambitionen att göra något annorlunda av sina framträdanden.

– Vi har haft en idé om vad Dada Life ska vara från början. En idé om att göra saker på vårt sätt. Annars skulle vi inte valt det namnet, säger han.

Vad är då ett dada life?

– Det har jag ingen lust att svara på. Man får inte förklara det för mycket det handlar om att hitta det oväntade

Har ni inspirerats av konstformen Dadaismen?

– Dadaisterna har snarare kopierat oss. De verkar vara ganska tråkiga, säger Olle Cromeer om den numera insomnade avantgardistiska konstriktningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro