ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska folket: Bra med gränskontroller

metro · 20 Nov 2015
Uppdaterad 20 Nov 2015
Invandringsopinionen är ovanligt rörlig just nu, säger statsvetaren  Andreas Johansson Heinö. 

Invandringsopinionen är ovanligt rörlig just nu, säger statsvetaren  Andreas Johansson Heinö.  Foto: Johan Nilsson/TT och press


De som röstar på SD är mest positiva till gränskontrollerna, det visar en ny undersökning utförd av Yougov, på uppdrag av Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 12 november införde Sverige tillfälliga gränskontroller som ett resultat av de stora flyktingströmmarna. Enligt siffror från Yougov ställer sig en majoritet av svenska folket positivt till de nya gränskontrollerna. 

► LÄS MER: Yougov: S når bottensiffror – lägsta stödet sedan valet

Andreas Johansson Heinö är statsvetare och expert på integrationsfrågor:  Undersökningen visar att 69 procent ställer sig positiva till gränskontroller och 11 procent ställer sig negativa mot gränskontroller.

– Invandringsopinionen är ovanligt rörlig just nu. Det är i sig inte märkligt, med tanke på flyktingkrisen som omkullkastar många av de förutsättningar som tidigare präglat invandringsdebatten.

Enligt undersökningen framgår det även vilket parti de som deltagit i studien röstar på. Där framgår det att de som röstar på Sverigedemokraterna är mest positiva till tillfälliga gränskontroller.

– Flyktingopinionen har länge varit polariserad. Just nu dominerar frågan svensk debatt fullständigt. Väldigt många har uppfattningen att migrationen är större än Sverige klarar av, men det finns också en stor grupp väljare som ser positivt på en liberal invandringspolitik.

► LÄS MER: Yougov: Flyktingfrågan viktigast bland svenskar – SD största parti

De som röstar på Miljöpartiet och Feministiskt initiativ är dem som är minst positiva till tillfälliga gränskontroller. Se hela listan här nedan.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro