ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Svenska Izettle köps av Paypal – för 19 miljarder

Filip Joelsson · 18 Maj 2018
Uppdaterad 5 Jun 2018
Jacob De Geer var med och grundade Stockholmsbaserade Izettle 2010.

Jacob De Geer var med och grundade Stockholmsbaserade Izettle 2010. Foto: Izettle/IBL


Betalteknikjätten Paypal köper svenska Izettle. Summan uppges uppgå till 2,2 miljarder dollar, motsvarande cirka 19 miljarder kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Paypal gör sitt största förvärv någonsin när de förvärvar svenska Izettle, rapporterar Bloomberg. Prislappen för det svenska fintech-bolaget beräknas uppgå till 19 miljarder kronor.

Tanken med förvärvet av Izettle är att Paypal ska kunna konkurrera med den amerikanska konkurrenten Square, som precis som Izettle har en tjänst som innebär att småföretagare och entreprenörer kan ta emot kortbetalningar via en app i mobilen och en tillhörande kortläsare.

“Izettle var det perfekta valet”, säger Paypals vd Dan Schulman till Bloomberg.

Izettle grudades av Jacob De Geer och Magnus Nilsson 2010, och företaget är baserat i Stockholm. Tidigare i maj berättade de Geer att Izettle siktar på en notering på Stockholmsbörsen under 2018, men efter uppköpet av Paypal ska planerna ha lagts på is, uppger Bloomberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro