ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Svenska körkort är bland de dyraste i Europa

Filip Häggberg · 27 Jul 2017
Uppdaterad 27 Jul 2017
Att ta körkort i Sverige är ingen barnlek – i alla fall inte för plånboken.

Att ta körkort i Sverige är ingen barnlek – i alla fall inte för plånboken. Foto: Jonas Ekströmer/TT/Shutterstock/IBL


Att ta körkort i Sverige är dyrt. Bara Danmark och Norge har ett högre genomsnittligt pris i Europa, enligt trafikskolornas branschorganisation.

klar

Artikellänk är kopierad

Körlektioner, uppkörning och teoriprov. Det är många saker som kostar pengar innan man får det efterlängtade körkortet i handen.

Och ett genomsnittligt körkort i Sverige kostar runt 15 000 kronor, skriver SVT Nyheter. Det är tredje dyrast i hela Europa.

Enligt EFA, trafikskolornas europeiska branschorganisation, är det dubbelt så mycket som i Storbritannien och Irland. Bara våra grannländer Danmark och Norge är dyrare.

– Priset varierar beroende på hur mycket hur mycket erfarenhet man har, men det ligger ungefär på 15 000 kronor, säger Karin Michaelsson, utredare på Transportstyrelsen, till SVT.

I en budgetproposition för 2017 har regeringen lagt ett förslag att kunna ta körkortslån via CSN, för att det inte ska vara en ”klassfråga”, som Stefan Löfven uttryckte sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro