ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska kvinnors bästa sexmusik

Pernilla Eriksson · 25 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ylva Franzén säljer "stönmusik".

Ylva Franzén säljer "stönmusik".


klar

Artikellänk är kopierad

SEXMUSIK  Det finns låtar som framkallar tårar, låtar som lockar till spontan dans – och låtar som får det att pirra på alla de rätta ställena. Vad är det svenska kvinnor vill höra i sovrummet för att komma i rätt stämning? SalongK.se ringde upp Stefan Halvardsson, programledare och musikchef på radiokanalen Lugna Favoriter. Sent om kvällarna får han ha ta emot önskemål om låtar från kvinnor och män, runt om i landet, med kärlek och erotik i sinnet.

– Jag har märkt att de kvinnliga lyssnarna hellre vill att texterna ska vara romantiska än att de ska handla om sex. Oftast vill man komma i rätt stämning.

Många har speciella minnen kopplade till musiken.– En del par vill återuppleva sitt bröllop, och en vanlig bröllopsfavorit är ”From this moment on” med Shania Twain. Bland nya låtar är balladversionen av Cascadas ”Everytime we touch” väldigt populär. Cecilia Wennerstens ”Det vackraste” och Whitney Houstons ”I will always love you” är låtar som har hängt med länge. När det gäller rockballader är Bon Jovis ”Bed of roses” flitigt önskad.

När SalongK.se:s läsare ombeds tycka till om kombinationen sex och musik lutar det åt det romantiska hållet – med vissa undantag:

”Det värsta jag skulle kunna tänka mig är att en kille sätter på ”Sexual healing” eller någon likvärdig smörmusik när det ska liggas”, menar ”Stockholmstjej”.

”Jag vill höra låtar som får mig att känna mig som en riktig kvinna, sexig och åtråvärd. ”Let’s get it on” med Marvin Gaye är en sådan låt”, tycker ”Skåning”.

”72:an” skriver: ”När jag och min man ska gosa erkänner jag att jag gärna hör lite Sade, lite lagom romantiskt och sensuellt.”

Erotikpedagogen Ylva Franzén, författare till ”Orgasmera mera” och ägare till sexshoppen Secrets, får ofta förfrågningar om erotisk musik.– Mina kunder efterfrågar mest uttalat sexig musik, ”stönmusik”, som ”Je t’aime ... moi non plus” med Jane Birkin och Serge Gainsbourg.

I sexshoppen säljer hon musik för erotiska stunder.– Musikvalet bygger på sånger som handlar om kärlek, attraktion och sex, med betoning på kärlek. Låtarna ska ha sköna, gungiga rytmer, så att man kan röra sig till dem. Många kvinnor blir lättare av med sina hämningar med rätt musik i bakgrunden.

klar

Artikellänk är kopierad

Pernilla Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro