ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska mammor om den kritiserade bikini-bilden: “Låt henne springa

Alva Forsberg Fierro · 28 Jul 2015
Uppdaterad 28 Jul 2015
På bilden syns modellen Ymre Stiekema joggandes med sin tvååriga dotter i barnvagnen.

På bilden syns modellen Ymre Stiekema joggandes med sin tvååriga dotter i barnvagnen. Foto: Bugaboo


Ett foto av en modell som joggar med barnvagnen iförd en bikini har gett upphov till ilskna reaktioner bland mammor världen över. Så här reagerar de svenska mammorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Det Amsterdam-baserade företaget Bugaboo:s senaste reklamkampanj för barnvagnar har triggat igång en debatt kring pressen på mammakroppen utan dess like, rapporterar Vogue UK.

På bilden syns modellen Ymre Stiekema joggandes med sin tvååriga dotter i barnvagnen. Fotot som publicerades på företagets oficiella Facebook-sida för en vecka sedan, har hunnit generera hundratals kommentarer från kvinnor – med eller utan egna barn.

LÄS MER: KittyJutbring: Pressen på mammakroppen är brutal

Många är kritiska och menar att bilden visar upp ett ouppnåeligt och orealistiskt kroppsideal för mammor. Andra undrar om det ens finns mammor som på riktigt joggar i bikini med barnvagn.

Några mammor som Metro varit i kontakt med på Facebook har fått ge sin syn på debatten. Majoriteten var övervägande positiva till bilden och förstod sig inte riktigt på kritiken. Så här löd några av reaktionerna:

”Jag förstår inte varför man blir upprörd. Det finns faktiskt mammor som har slanka magar trots barn, varför skulle inte dem kunna få visas upp utan någon blir upprörd?.”

”Låt hon springa! Låt hon känna sig fri.” 

LÄS MER: ​Fyra av tio vill göra skönhetsingrepp efter graviditeten​

Andra menade på att reaktionerna hade sett annorlunda ut om det hade varit en man på bilden. 

”Måste man vara elitidrottare för att få springa i minimala kläder eller är det barnvagnen som upprör? En man som sprungit i ett par shorts och bar överkropp hade inte skapat denna debatt..”

”Alla kroppar måste vara accepterade. Jag ser en stark och energifylld mamma med ett barn i vagn som ser ut att vara några år. Skillnad om barnet hade varit nyfödd. Hade känts lite overkligt.”

Andra kände att det räcker med press på att mammors kroppar ska vara perfekta.

”Oavsett livssituation, förväntas hålla kroppen i perfekt skick som stör. Slank och stark och pigg och glad - inte ens som nybliven mamma får man undlåta att fokusera på sin kropp. Och eftersom många har nog med sömnbrist, bebisskrik, foglossning, amningskrångel och allmän utmattning är det svårt att förstå hur man dessutom ska kunna hålla kroppen i trim...”

LÄS MER: ​Kvinna trodde hon var gravid – hade 4-kilos tumör i magen​

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro