ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska Marcus i Paris: "Gatorna är helt döda"

Joel Linde · 14 Nov 2015
Uppdaterad 14 Nov 2015
Marcus Harlid satt på en restaurang samtidigt som fler än 100 människor dödades i konserthuset, bara en dryg kilometer bort.

Marcus Harlid satt på en restaurang samtidigt som fler än 100 människor dödades i konserthuset, bara en dryg kilometer bort. Foto: Privat, Google maps


Marcus Harlid från Stockholm är i Paris för att hälsa på sin syster. De hade precis kommit till en restaurang på fredagkvällen när de nåddes av nyheten om en skottlossningen i staden. Vad de inte visste var att över 120 personer mördades bara en dryg kilometer bort.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Harlid från Sverige gick med sitt sällskap till en restaurang i centrala Paris, fredag den 13 november, runt klockan 22:00 på kvällen. Det tog inte lång tid innan de fick höra om en skottlossning i staden, och stämningen blev snabbt orolig.

– Folk var upprörda. Det var mycket mobiler och samtal. Jag själv kände väl att det inte var någon fara för oss – vi satt på en restaurang på en innergård – men det är klart att det var obehagligt.

Gästerna på restaurangen förbjöds att lämna, och när de frågade vad som hade hänt fick de reda på att ”någon sköt runt hörnet”.

– Men det kändes inte som att det var någon kalabalik så jag vet inte hur sant det var, säger Marcus.

►LÄS MER: Här dödades offren i Paris

Även människor utifrån började komma in för att söka skydd på restaurangen, berättar Marcus. Under ungefär fyra timmar satt de där, i princip alla med sina telefoner i händerna och vid öronen. De googlade och försökte få en bild av vad som pågick alldeles utanför.

– Det gick väl upp för oss på riktigt när folk började ringa från överallt. Det var inte bara familjen som frågade, utan kompisar och folk lite här och var ringde.

När de väl fick lämna restaurangen, runt klockan 02:30 på natten, var gatorna tomma och tysta, berättar Marcus.

– Det var jättelugnt. Gatorna var helt döda. Jag var här och hälsade på min syster, och jag frågade henne om det alltid var så här lugnt en fredagkväll vid den här tiden. Hon sa att hon aldrig är så lugnt. Nu i efterhand inser jag att det här var betydligt större än vad jag först trodde.

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro