ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska medaljhoppet fick bryta – trippelt Norge på pallen

Malin Jansson, Filip Häggberg · 11 Feb 2018
Uppdaterad 11 Feb 2018
Marcus Hellner kom in som tolva.

Marcus Hellner kom in som tolva. Foto: TT


Calle Halfvarsson var Sveriges största hopp i herrarnas skiathlon. Men han valde att bryta efter halva loppet – och Norge tog beslag på samtliga medaljer.

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Kalla öppnade upp hela OS med att åka hem ett OS-guld på damernas skiathlon i lördags. På söndagen var det herrarnas tur.

Men om Kallas lopp var en drömstart på OS var det här precis tvärtom.Calle Halfvarsson var Sveriges största medaljhopp på det 30 kilometer långa loppet. Men för honom blev det bara 15. När Halfvarsson var 40 sekunder bakom täten valde han att bryta.

– Jag gick bara slut och hade ingen kraft. Ibland har man riktigt dåliga dagar. Man vill aldrig bryta ett lopp och komma in i den trenden. Men det är ett så viktigt lopp på tisdag så kan man inte vara tjurig, förklarade Halfvarsson och syftade på tisdagens sprintlopp.

LÄS MER
Kalla vann OS-guld: "Bubblar av glädje"

Marcus Hellner, Daniel Rickardsson och Jens Burman slutförde loppet. Hellner blev bästa svensk på en tolfteplats – Rickardsson och Burman kom på fjortonde respektive sjuttonde plats.

– Det var ingen superinsats. Jag fick slita tungt och då har man ingenting med toppen att göra, säger Hellner till Radiosporten.

Hellner tog medalj i skiathlon både på OS i Vancouver 2010 (guld) och i Sotji 2014 (silver). Men den här säsongen har 32-åringen inte alls visat samma form.

För Norge, som i damernas skiathlon fick nöja sig med Marit Björgens silver, gick det desto bättre.

Simen Hegstad Krüger inledde med att kollidera med två andra åkare och föll. Men den 24-åriga norrmannen slet sig fram i fältet och lyckades åka till sig en rejäl ledning.

En ledning som han aldrig släppte.

– Jag trodde att det skulle bli världens värsta dag med den starten jag fick när jag låg ner med bruten stav. Sen tänkte jag: ”det här är min chans att bli OS-mästare”, säger Krüger till norska VG.

Norge tog också beslag på silvret och bronset. Martin Johnsrud Sundby och Hans Christer Holund körde in som tvåa respektive trea.

Längdskidåkarna får en vilodag på måndagen. På tisdag är det klassisk sprint för både damer och herrar. Kvalet drar igång 9.30 och finalerna 12.00.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro