ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska porrkungen avslöjar allt i ny film

Aron Andersson · 2 Apr 2012
Uppdaterad 2 Apr 2012

Foto: Scanpix


Hans porrimperium gjorde honom till en av Sveriges rikaste människor – och en av de mest kontroversiella. Nu ska Berth Milton Jr. hämnas mot kritiker i en film.

klar

Artikellänk är kopierad

– Många människor borde känna sig rädda för den här filmen, säger Berth Milton Jr. till New york post.

Som vd för porrföretaget Private Media Group blev han i början av 2000-talet en av Sveriges rikaste personer, men nyligen har vd-titeln tagits ifrån honom. Enligt New york post misstänks han ha förskingrat pengar och nu planerar han sin hämd på vita duken. – Inte ens jag kommer att se bra ut. Men jag bryr mig inte – det kommer att vara sanningen, säger han.

Filmen, med arbetstiteln "A Private Story" handlar om Miltons liv och får en budget på 130 miljoner kronor. Den ska spelas in i sommar och kommer att släppas nästa år. Regissör är Daniel Fridell som tidigare gjort "Sökarna" och "Säg att du älskar mig".

Enligt honom kommer filmen att fokusera på relationen mellan Bert Milton Jr. och hans far Berth Milton, som grundade företaget på 60-talet. 1965 gav Private ut världens första hårdpornografiska tidning i färg.

Efter att den yngre tog över under 90-talet utlöstes ett bråk mellan de två som bland annat ledde till att den äldre anlitade ett mc-gäng för att döda sonen. Det hävdar åtminstone Berth Milton Jr. när han pratar med New york post. – Det var ett smutsigt företag när jag tog över, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro