ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska R6-lagets kapten: "Vi ska göra allt vi kan"

Erik Glanell · 1 Dec 2018
Uppdaterad 1 Dec 2018
Chaos lagkapten Rickard "Secretly" Olofsson.

Chaos lagkapten Rickard "Secretly" Olofsson. Foto: Metro, Dreamhack


Svenskarna i Chaos är underdogs i skuggan av Liquid och G2 under Rainbow Six-turneringen på Dreamhack. Nu är de i kvartsfinal och är redo att ge allt.

klar

Artikellänk är kopierad

Helsvenska Chaos är, förutom världsmästaren tillika G2-spelaren Fabian ”Fabian” Hällsten, den enda svenska representationen i Rainbow Six proffsskikt. Under helgen tävlar de båda i turneringen på Dreamhack i Jönköping.

Chaos år har varit en bergochdalbana som var nära att kosta dem platsen i högstaligan.

– Det har varit väldigt upp och ner. Vi började skakigt och kunde knappt hålla oss kvar på toppen av scenen. Det har varit en resa och vi har fått kämpa mycket för att få stanna kvar i proffsscenen men nu tror jag att vi har etablerat och stabiliserat oss så nu gäller det bara att ta nästa steg för att ta oss till toppen, säger Chaos lagkapten Rickard ”Secretly” Olofsson till Metro Esport på Dreamhack.

Det har också sett stabilt ut under inledningen av turneringen i Jönköping. Under lördagskvällen spelar de kvartsfinal och trots att han medger att laget har en bit kvar till den absoluta toppen så är målet ändå klart.

– Vårt mål är självklart att vinna hela turneringen. Det kommer bli svårt men vi ska göra allt vi kan för att lyckas, säger han.

Laget besitter, enligt lagkaptenen själv, stor individuell talang som ibland är svår att sätta ord på. En slags kreativ skicklighet som de inte själva förstår sig på eller har lärt sig att hantera än. En stor fördel i många fall. I andra, en nackdel.

– Det är väldigt ofta som man inte förstår hur vi vann. Vi hittar lösningar som inte borde finnas och kör över folk med dem. Det gör oss också svaga om vi inte alla presterar på topp. Då faller vi lite för att vi inte har det där lagspelet att falla tillbaka på i den mån vi skulle vilja, säger Rickard ”Secretly” Olofsson och lägger till att det är något de verkligen måste öva mer på.

Turneringens giganter, G2, har en fruktat bred kunskap om kartorna i spelet. Riktigt där är inte Chaos än, men trots det ser Olofsson också lagets mappool som en av styrkorna.

– Det är ju alltid svårt att vara som G2 som är bäst på alla kartor. Men det är något som vi känner att vi är väldigt starka på och gör att vi kan välja vilja kartor vi ska spela på för att vi vet vad motståndarna kommer göra.

Chaos spelar kvartsfinal klockan 20.30 under lördagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro