ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Svenska riskkapitalister overksamma"

Mary Örnborg · 25 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

INVESTERARE. – Svenska riskkapitalister har varit tämligen overksamma när det gäller att investera i svensk miljöteknik. Det säger Fredrik Billinger, investerare på Greencap Venture Partner.

Tack vare tidig miljölagstiftning som bidragit till avancerad forskning kring miljöteknik ligger Sverige i dag i framkant inom miljöteknik. Trots detta har svenska investerarnas intresse för denna bransch varit svalt.– Det är inte förrän under det senaste året som de svenska investerarna har börjat snegla på miljöteknikområdet. Att amerikanarna nu kommer in och investerar är bara en naturlig utveckling. Till skillnad mot svenska investerare har amerikanerna de finansiella musklerna, säger Billinger.Riskkapitalet till miljöteknikområdet från svenska investerare har bromsats upp av olika anledningar. – Det har varit svårt för investerarna att bedöma marknaden med de kortsiktiga beslut som politikerna tagit. Detta har naturligtvis hämmat investeringstakten.– Det har också funnits fördomar mot miljöteknikbranschen, att entreprenörerna inom miljöteknik är dåliga affärsmän. I stället har man satsat på IT och biotech där också kunskaperna  är gedigna, säger Fredrik Billinger.    

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro