ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska singlar vill inte dejta arbetslösa

Hanna Göransson · 24 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Jenny Johansson och Frida Nilsson kan förstå att tjejer tvekar inför att dejta någon som är arbetslös.

Jenny Johansson och Frida Nilsson kan förstå att tjejer tvekar inför att dejta någon som är arbetslös. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Att dejta en arbetslös är otänkbart. Det tycker mer än hälften av Sveriges singlar, enligt en undersökning.

Det ser mörkt ut för Sveriges 112 000 arbetslösa singlar. Värst är det för männen, eftersom Sveriges kvinnor är mer kräsna. För var femte är det uteslutet att dejta en arbetslös man. Männen däremot är mer liberala. De dejtar (nästan) alla.

De tjejer som Metro träffar på stan är tuffa. Sandra Lundin, 22, vill inte dejta en soffpotatis: – Jag kan dejta en arbets­lös om han kämpar för att få jobb, säger hon.

Jenny Johansson, 33, och Frida Nilsson, 26, är inne på samma linje. – Jag kan förstå att folk tänker så, säger Frida. – Det beror på hur länge han har varit arbetslös, säger Jenny.

Systrarna Hanna, 21, och Alice Wallin, 25, är också skeptiska: – Man funderar lite på varför personen är arbetslös, säger Alice. Men det beror mest på vad man har för inställning.

Men svenskarna är ändå rätt fördomsfria. I Spanien är det bara en procent av alla singlar som kan tänka sig att dejta en arbetslös.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro