ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska spel till Iphone en succé

Conny Emmelin · 27 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Malmökillarna Andreas Alptun, Anders Mårtensson och Carl Loodberg på spelföretaget Illusion Labs utvecklar spel till Iphone. Med hjälp av accelerometertekniken i Iphone har ­de utvecklat ett ölspel där ölet påverkas av hur du håller telefonen. 

Malmökillarna Andreas Alptun, Anders Mårtensson och Carl Loodberg på spelföretaget Illusion Labs utvecklar spel till Iphone. Med hjälp av accelerometertekniken i Iphone har ­de utvecklat ett ölspel där ölet påverkas av hur du håller telefonen.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Genom att utnyttja Iphones gravitationsteknik har den svenska speltill­­verkaren Illusion Labs seglat upp som en raket i spel-världen. Deras första spel har laddats ner mer än två miljoner gånger.– Vi visste att Iphone skulle bli en hit så då slutade vi på våra jobb och grundade företaget, säger Andreas Alptun.

Spelet ”Labyrinth” som baseras på det klassiska träspelet har laddats ner mer än två miljoner gånger.

Deras ölspel, ”Ipint”, har vunnit marknadsföringspris i Cannes. Båda utnyttjar accelerometertekniken som gör Iphone känslig för rörelser.– Vi vill skapa spel och applikationer som gör att användarna gapar och säger wow, säger Andreas Alptun.– Fördelen med spelen är att de är enkla. Min mormor har aldrig använt en dator och hon älskar ”Labyrinth”, säger Carl Loodberg.

Trots att de bara funnits i ett år räknar de med att omsätta miljoner och nu vill det lilla tremansföretaget från Malmö expandera. – Hittar vi rätt personer så anställer vi dem direkt. Vi letar nya lokaler för minst tio personer, säger Carl Loodberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro