ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska Spel vinner på nya Trisslotterna

Josefin Svenberg · 10 Sep 2012
Uppdaterad 10 Sep 2012
Svenska Spel kör en massiv reklamkampanj för nya Triss.  Men Metros undersökning visar att det är Svenska Spel som är den största vinnaren – inte lottköparen.

Svenska Spel kör en massiv reklamkampanj för nya Triss.  Men Metros undersökning visar att det är Svenska Spel som är den största vinnaren – inte lottköparen.


De nya, dyrare Trisslotterna ger inte bara fler vinster åt lottköparna. Trots en högre vinstsumma är det ändå Svenska Spel som drar in flest miljoner på den nya lotten.

klar

Artikellänk är kopierad

För en vecka sedan släppte Svenska spel de nya Trisslotterna, som kostar 30 kronor i stället för tidigare 25. I reklamen berättar man att det höjda lottpriset både ger fler vinstlotter och chansen att vinna högre belopp.

Men några som garanterat får in extra miljoner på de nya Trisslotterna är Svenska Spel själva. För en uppsättning om två miljoner lotter ökar vinstutdelningen visserligen med 4,9 miljoner kronor – men samtidigt drar det statliga bolaget in 5,1 extra miljoner på det höjda lottpriset. Enligt Svenska Spel kommer de extra miljonerna att ”investeras i lotten” – men man kan inte säga på vilket sätt.

– För att kunna finansiera en bättre toppvinst och en mer vinsttät lott så behöver vi höja priset med fem kronor. Men det handlar också om att långsiktigt kunna fortsätta utvecklingen av produkten. För att vi ska kunna introducera fler nyheter framöver så behöver vi ha utrymme att göra det och det har vi inte inom de här 25 kronorna, säger Petra Steenhouwer, varumärkeschef för Triss hos Svenska Spel.

Vad kommer de här framtida nyheterna att vara – högre vinster, nytt utseende på lotten eller något annat?

– Vi vill fortsätta investera i den här produkten och varumärket framöver, men exakt vad det är kan jag inte gå in på nu, säger Steenhouwer.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro