ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska sportlovsfirare satte eld på hotell

Peter Lindholm · 19 Feb 2014
Uppdaterad 19 Feb 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Det kunde ha slutat med en katastrof för de sportlovsfirande svenska ungdomarna. En slarvigt slängd cigarettfimp satte eld på deras hotell i Prag, rapporterar tjeckiska medier.

Sportlovsfirande gymnasister från Sverige och framför allt Danmark ställer årligen till med problem i den tjeckiska huvudstaden.

Det är så stökigt att man i år sätt in extra polisstyrkor för att kunna handskas med de 10 000-tals ungdomar som reser dit, testar alkoholgränser, vandaliserar och slåss. Även den danska polisen har personal på plats. Förra året tvingades 30 danska ungdomar uppsöka akutvård efter alkoholförgiftning, knivskärningar och andra våldsamma skador.

I år har inte danskarna varit inbladande i några allvarligare incidenter. Bortsett från att 276 minderåriga ertappades med att dricka alkohol i förra veckan. Två riskerade livet genom att hoppa nakna ned i floden Moldau från någon av stadens broar, skriver Prague Post.

Riktigt illa kunde det dock ha gått för de unga svenskarna som tidigare i veckan slarvade med en cigarettfimp på City Centre Hotell. Hela deras rum på sjätte våningen totalförstördes och orsakade skador för flera hundra tusen svenska kronor.

Elden skadade också ytterligare nio rum samt hotellkorridor. Ingen skadades dock eftersom rummet var tomt när branden bröt ut.

”Fyra personer räddades och sex evakuerades. Ingen av dem behövde behandling av räddningstjänsten”, upplyser brandkåren.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro