ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska Sumies debut hyllas internationellt

Karolina Skoglund · 1 Dec 2013
Uppdaterad 1 Dec 2013

Debut. Det tog 39 år. Men göteborgaren Sandra Sumie Naganos debutalbum var definitivt värt väntan. Nu ska hon träffa en amerikansk agent som vill göra henne stor i USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Sandra Nagano, eller Sumie, ska ut på spelningar i bland annat Sverige, Nederländerna och USA.
Sandra Nagano, eller Sumie, ska ut på spelningar i bland annat Sverige, Nederländerna och USA.Foto: Eleanor Brown

”Sumie gör småskalig musik med en enorm räckvidd.” Så låter Sonics recension av singer-songwritern Sandra Sumie Naganos debutalbum ”Sumie”, i vilken de ger den en åtta av tio. Och de tycks inte vara ensamma om att älska det. Trots att hon inte släppt sitt album ännu syns hon i såväl svenska som internationella hyllningar och intervjuer på nätet.

– Man blir väldigt rörd. Det är ju ett jobb som man lagt ner mycket tid och energi på och som man är rädd om. Jag är väldigt tacksam för att den har börjat leva på det sätt som den gör nu, säger hon. Sumie är äldre syster till Yukimi Nagano, som frontar bandet Little Dragon. Men både i sin musikstil och när det kommer till att dra i gång sin karriär är Sumie betydligt mer återhållsam än sin syster.

– Jag har alltid gillat att sjunga men visste inte var jag fanns i formatet. Jag var 34–35 när jag började göra saker för mig själv. Egentligen ska man väl börja från andra hållet men jag känner ändå att jag har en bas att stå på nu.

Nu väntar spelningar i både Sverige, Nederländerna, Storbritannien och Belgien. Bland annat. Sedan väntar en resa till USA, där hon ska träffa en agent.

– Vi har varit i kontakt en del så det ska bli riktigt kul att få åka över till USA och spela. Men än så länge vet jag inte så mycket kring det. Det visar sig när det är dags.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro