ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Svenska talangerna hyllas inför NHL-säsongen: "Tar alltid rätt beslut"

Filip Häggberg · 19 Sep 2018
Uppdaterad 19 Sep 2018
Elias Pettersson, Vancouver, och Rasmus Dahlin, Buffalo.

Elias Pettersson, Vancouver, och Rasmus Dahlin, Buffalo. Foto: Getty Images


Rasmus Dahlin och Elias Pettersson är svensk ishockeys två stora framtidsnamn. I Nordamerika har stjärnskotten fått en smakstart på försäsongen. Det kändes jättebra”, säger Dahlin om sin debut.

klar

Artikellänk är kopierad

När Buffalo Sabers fick välja först i sommarens draft tvekade man inte en sekund. Frölundabacken Rasmus Dahlin, 18 år gammal, skulle ansluta till klubben.

Nu har NHL:s försäsongsspel dragit igång och i debuten mot Pittsburgh gjorde Dahlin ingen besviken.

– Han håller i pucken, får inte panik och det är något som man inte kan lära in. De här unga killarna som kommer in i ligan nu ser spelet på ett annorlunda sätt, det är som att de saktar ner det, och Rasmus är precis en sådan, säger 18-åringens backkollega Jake McCabe, enligt NHL:s hemsida.

”Hans utveckling är där den ska”

Även tränaren Phil Housley lovordade sitt tillskott.

– Han skapade mycket för att hitta bra passningsvägar. Det jag verkligen tycker om är att varje skott verkar gå på mål. Hans utveckling är där den ska, säger han.

Dahlin slutade matchen med fyra skott på mål och +1 i statistiken (var på isen när Buffalo gjorde mål oftare än när de släppte in) och tyckte själv det var skönt att äntligen dra igång.

– Det kändes jättebra. Jag var nervös före matchen, men så fort jag slagit min första passning var det borta, säger Dahlin själv.

Assist för Pettersson

Även Elias Pettersson, forwarden som valdes av Vancouver i draften, fick en smakstart på livet i Nordamerika. I 4-2-segern mot Edmonton stod 19-åringen för en assist.

– Att ha fått spela min första match här i Vancouver, det var en dröm som blev verklighet, säger Pettersson, som förra säsongen vann SM-guld med Växjö och poängligan i SHL, enligt Sportsnet.

– Han skapade mycket. Han spelade väldigt klokt och det kändes som att han alltid tog rätt beslut, säger kedjekamraten Sven Bärtschi om Petterssons insats.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro