ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenska tjejer lägger mer på kläder än mat

Tomas Lundin · 9 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Svenska tjejer är galna i kläder – så galna att de glömmer att äta. Hur ska man annars tolka att varannan tjej lägger ner mer pengar på kläder än mat och att var tredje inte handlar mat alls?Det är tidningen Veckorevyn som har frågat drygt 2 000 kvinnor mellan 18 och 25 år om deras ekonomi.Undersökningen visar att tjejerna är flitiga på att spara – åtta av tio har ett månadssparande och var femte har sparat ihop över 30 000 kronor– men att de gärna lägger pengarna som blir över på sitt utseende.

– Samtidigt har 40 procent ångest över att de inte sparar mer, trots att de är jätteduktiga, det är lite typiskt för unga tjejer i dag, säger Veckorevyns chefredaktör Louise Bratt.

Unga kvinnor i storstäderna är de mest fåfänga. I Stockholm lägger var tionde tjej 600 kronor eller mer på smink. De slipper å andra sidan betala hyra,  så många som hälften av tjejerna i Stockholm bor nämligen hemma. Att många bor hemma tror Louise Bratt också kan förklara varför var tredje Stockholmstjej inte handlar mat överhuvudtaget.

I Norrbotten och Västerbotten har varannan redan hunnit gifta sig eller bli sambo. Där handlar snitttjejen också hos sin lokala handlare ett par gånger i veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro