ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Svenska toppspelaren på Dreamhack: Det blir definitivt tufft

Simon Engstrand · 25 Nov 2016
Uppdaterad 25 Nov 2016
"Än så länge är jag jättenöjd med hur jag har spelat och vilka lekar jag tagit med mig. Man måste ha lite tur här och där så jag hoppas på att klara av det sista", säger Ostkaka

"Än så länge är jag jättenöjd med hur jag har spelat och vilka lekar jag tagit med mig. Man måste ha lite tur här och där så jag hoppas på att klara av det sista", säger Ostkaka Foto: Simon Engstrand


Sebastian “Ostkaka Engwall är ett av de stora svenska hoppen på Dreamhack Winter 2016. Men i kampen om potten på hundratusentals kronor går ingen säker.“Jag har en tuff utmaning framför mig”, säger Ostkaka till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var mot slutet av 2015 som världen på riktigt fick upp ögonen för svenske Sebastian “Ostkaka” Engwall. Stockholmsonen tog sig då segrande ur finalen på Blizzcon, världens största Hearthstone-turnering, och säkrade det stora priset på 100 000 dollar.

LÄS MER
Amerikanska kommentatorn: Finns väldigt många talanger i Sverige

Just nu tävlar svensken på Dreamhack Winter 2016 - där stora delar av världseliten samlats. Han har vunnit majoriteten av sina matcher, men nu gäller det att också låsa ner de få som kvarstår för att gå vidare i turneringen.

– Än så länge är jag jättenöjd med hur jag har spelat och vilka lekar jag tagit med mig. Man måste ha lite tur här och där så jag hoppas på att klara av det sista, säger Ostkaka till Metro och fortsätter:

– Det är jättekul att vara på Dreamhack, alltid lika roligt när fans kommer fram och vill ta bilder. Och rent spelarmässigt så är ju verkligen alla man känner här, så man hinner inte ens träffa alla.

Turneringen spelas i ett så kallat “swiss-format”, där motståndet blir svårare och svårare för varje match. Ett format som Ostkaka uppskattar. – Jag har en tuff utmaning framför mig. Än så länge vet jag inte vilka jag kommer möta, men det blir definitivt tufft.

LÄS MER
Lillie, 26, om klimatet i e-sporten: Kan vara tungt att säga att man är tjej

Men tävlingen på Dreamhack är inte allt som är på tapeten för svensken. För bara två dagar sedan blev det nämligen officiellt att han värvats till den världskända e-sport-klubben Alliance. Därmed går han skilda vägar med sin förra organisation Na’vi och tävlar nu under samma flagg som vännen Jon “Orange” Westberg.

– Än så länge är allting jättebra. Jag har fått väldigt bra intryck och det är skönt att vara med svenskar. Att vara på samma lag som Orange är ett plus som stärker känslan.

Hur gör du för att hålla uppe fokus? – Det är ju mycket folk och Hearthstone är ett väldigt mentalt spel. Jag lyssnar på musik, tar frisk luft och försöker komma bort från allt surr här på evenemanget. Också försöker jag sova så mycket som det går.

LÄS MER
E-sportprofilen: 5 saker jag är trött att höra som e-sportare
klar

Artikellänk är kopierad

Simon Engstrand
Simon Engstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro