ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar får betala mer för betalkort

Ulrica Widsell · 1 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

•Kunderna i svenska banker betalar högre kortavgifter än bankkunder i andra EU-länder. • Expert: "Pruta på avgifterna"

Svenska banker tar ut höga avgifter för bankkort jämfört med banker i de flesta andra EU-länder, visar en ny rapport från EU-kommissionen. SEB, Handelsbanken, Nordea och Swedbank tar mellan 250 och 288 kronor i årsavgift för sina bankkort. Dyrast är Nordea.– Korten innehåller försäkringar och vi har hög säkerhet. Vi tittar på att erbjuda billigare kort med ett visst antal avgiftsfria bankomatuttag. För kunder som handlar med kortet blir det då en väldigt låg kostnad, säger Pernilla Rosén på Nordea.

Annika Creutzer, chefredaktör på privatekonomisajten Pengar24 menar att det kan vara värt att byta bank för att minska kostnaderna.– Jag tycker att man ska fråga sig – vilka tjänster behöver jag? Vad blir helhetskostnaden? Har du två kort så försök pruta bort den ena avgiften.

De europeiska bankerna får kritik av EU:s konsumentkommissionär Maglena Kuneva, bland annat för höga och krångliga avgifter.– Bankerna sviker konsumenterna, säger hon till tidningen Finansvärlden.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro