ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar fast för rånturné i Danmark

metro · 9 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

De skulle just slå till igen när de greps. De två Malmöborna har varit på rånturné i Danmark sedan 2003. Två svenskar häktades i går för miljonrån mot danska banker. Männen är misstänkta för fyra rån – men de kan i själva verket ha legat bakom betydligt fler. Den danska polisen tror att svenskarna var på väg att slå till på nytt när de greps i Roskilde i måndags. De hade just tagit på sig solglasögon och kepsar som maskering och i deras bil fanns en skarpladdad revolver.

SKUGGADES AV POLISEN Männen hade skuggats av polis från Sverige till Danmark. Gripandet ska ha gått lugnt till. Sedan 2003 ska svenskarna ha slagit till mot banker i Slangerup, Hornslet, Galten och Vamdrup och kommit över motsvarande 3 miljoner svenska kronor. De ska ha varit beväpnade vid samtliga tillfällen, men ingen skottlossning ska ha förekommit. Större delen av bytet är fortfarande borta. – Vi har hållit på att utreda det här under en lång tid i samarbete med polisen i Malmö, säger Benny Linde Larsen, kriminalinspektör vid polisen i Århus. Enligt honom är båda männen 44 år och hemmahörande i Malmötrakten. Det finns i nuläget inga indikationer på att de skulle ha kopplingar till något kriminellt gäng. Det finns inte heller något som tyder på att fler personer är inblandade, enligt Benny Linde Larsen.

NEKAR TILL BROTT Männen själva nekar till brott. Men den danska polisen tror att de kan ha begått betydligt fler rån än de som de häktats för. – Vi ska nu titta på om det finns andra rån som har likheter med de här, säger Benny Linde Larsen. Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell bekräftar att svensk polis har samarbetat med den danska polisen i fallet men vill i övrigt inte lämna några kommentarer.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro