ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svenskar har sextävlingar på charterön

Viktor Bendz · 9 Jul 2013
Uppdaterad 10 Jul 2013

Bartendrar behandlas som kungar på Rhodos. Och de tävlar mot varandra om vem som kan ha sex med flest tjejer – och sätter upp regler. En av dem är fem euro-regeln” som går ut på att killen blir skyldig alla som tidigare haft sex med tjejen han väljer att gå hem med för kvällen fem euro.

klar

Artikellänk är kopierad

Personerna på bilden har ingenting med texten att göra.
Personerna på bilden har ingenting med texten att göra.Foto: AP

På Rhodos är allt tillåtet och gränserna flyttas ständigt framåt. Nya turister och säsongsarbetare fyller på bargatan Orfanidou street inför varje sommar. Expressen har varit på plats på Rhodos och sett hur unga svenskar häller i sig sprit, har sex inför publik – och killar som behandlar tjejer som handelsvara.

På Rhodos finns två svenskklubbar: Grabbarna grus och Solsidan. En av svenskarna som jobbar på ön berättar för Expressen att han skulle kunna ha sex med fem tjejer på en kväll tack vare den status bartendrarna har på ön. – Står man med "crew"-linne kommer det fram tjejer och pratar hela tiden. Det har inte att göra med att man är känd. Det är skamliga förslag varje kväll, säger han. Med ett ”crew”-linne räknas man som kändis på Rhodos och kan välja och vraka bland sommarfirarna. Mannen berättar vidare om hur han ibland tar med tjejer till stranden för att ha sex med dem. En gång stod en grupp män och onanerade samtidigt som de tittade på mannen och hans tillfälliga partner. – Det är fan äckligt, säger han till Expressen. 

Men mest spektakulärt är ”fem euro-regeln” som utvecklats till en stor tävling mellan säsongsarbetarna på ön. När en säsongsboende på ön går hem med en tjej står andra killar längs gatan och håller upp fem fingrar. Den höjda handen symboliserar att någon annan redan haft sex med tjejen – och att bartendern blir skyldig tjejens tidigare sexpartners fem euro vardera.

– Jag var på väg hem med en tjej längs bargatan en gång. Längs hela vägen stod workers och bartenders och höll upp fem fingrar. Vilket betydde att de legat med henne. Till sist förstod jag att jag inte hade råd. Jag sa bara till tjejen: "Jag går tillbaka, jag kan inte betala så här mycket," säger en man som arbetar som bartender på en av svenskklubbarna.

Han är stolt för att han nått tresiffrigt. Han har haft sex med totalt 100 tjejer. – Egentligen skulle jag ha fått en ny T-shirt. Där det står "100" på ryggen, säger han.

Att unga turister reser till Rhodos och andra sydeuropeiska charterdestinationer för att dricka sprit och ha sex är ingen nyhet. I januari skrev Metro om hur två unga personer hetsades att ha sex på scenen, inför ett hav av åskådare, på en svenskklubben ”Solsidan”.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro